Satul Krasen

   Satul Krasen se află la o distanță de 20 km de orașul General Toshevo. Satul face parte din regiunea protejată prin Natura 2000 și se află în apropierea barajului "Drian" și zonele protejate Rositsa – Loznitsa și Izvorovo – Kraishte.

   Există condiții pentru turism rural: disponibilitatea de case de sat primitoare și frumos mobilate – 10 camere independente; colecție de etnografie; Complexul "Bratia Aleksievi" SRL , situat într-o zonă pitorească, cu casă pentru musafiri – 5 camere independente, taverna, expoziția agricolă în aer liber, curte de articultura, baza de echitație; un restaurant pentru uz casnic în Cârciuma lui Filip (restaurată în anul 2009, legată de creația scriitorului renumit bulgar Iordan Iovkov); Camping cu case din lemn nou construite care permit asamblarea – 16 locuri; t rupe folclorice și atracții rezidențiale.

   Patrimoniul cultural – istoric: Satul Krasen este strâns legat de viața și creația renumitului scriitor bulgar Iordan Iovkov, care a predat în sat, a întemeiat un liceu pentru învățămant preșcolar – acum monument al culturii - numit "Școala lui Iovkov"; Colecția de muzeu "Iordan Iovkov".