• Murfatlar - Folclor
 • General Toshevo
 • General Toshevo - Traditii
 • Murfatlar - Muzeul
 • Murfatlar - Traditii
 • General Toshevo - Folclor
 • Murfatlar - Localitatea
 • Murfatlar - Traditii
 • Murfatlar - Complexul de Bisericute Rupestre
 • Murfatlar - Folclorul
 • Murfatlar - Podgoriile
 • Murfatlar

Proiectul “Utilizarea responsabila a resurselor naturale si incurajarea dezvoltarii durabile a formelor alternative de turism” MIS – ETC Code 212

In cadrul proiectului vor fi amenajate trasee turistice (inclusiv semne informative, harţi ale traseelor, locuri de odihna prevăzute cu băncuţe si protecţii solare, platforme de urmărire a pasărilor). Va fi amenajata in Rezevatia Fantanita o zona pentru picnic si grătar, locuri pentru campare, platforme pentru urmărirea pasărilor.
Trasee turistice stabilite: - Zona protejata "Fantanita Murfatlar"
Traseul de ciclism - Murfatlar - Sat Siminoc (aprox. 5 km)

Trasee turistice tematice in Murfatlar:
- vizitarea Bazicilor de piatra;
- degustarea de vin in staţiunea de cercetare ştiinţifica a vinului;
- vizitarea muzeului vinului;
- seara dobrogeana in rezervaţie.

Prin stabilirea traseelor si includerea lor in excursiile tour-operatorilor se preconizează creşterea vizitatorilor , obiectivelor turistice din regiune.
Vor fi dotate cu echipamente adecvate cele 2 centre turistice , unul in oraşul Murfatlar si unul in satul Krasen. Principalul obiectiv al centrelor turistice fiind acela de a susţine si promova turismul in cele doua localităţi.
Va fi amenajat si un traseu de ciclism - Murfatlar - satul Siminoc (aprox. 5km).

In cadrul proiectului se vor realiza materiale informative, web site si alte activităţi de publicitate. Materialele de informare realizate vor promova obiectivele si rezultatele proiectului dupa încheierea acestuia.
Va fi creat un website comun in 3 limbi, romana, bulgara, engleza.
Vor fi amplasate 9 totemuri pe raza oraşului:
- 4 la intrările in Oraşul Murfatlar;
- 2 la intrările in Satul Siminoc;
- 1 la Ansamblul Rupestru Murfatlar;
- 1 la Rezervaţia Naturala Fantanita Murfatlar;
- 1 la Punctul Turistic Murfatlar.

Pe Dealul Tibisir va fi amplasata denumirea oraşului cu litere volumetrice "MURFATLAR", cu o inaltime de 4 metri. Totemurile si literele volumetrice vor fi iluminate.
Implementarea proiectului va influenta pozitiv pe termen lung, mediul de afaceri, ocuparea forţei de munca, precum si instituţiile educative si culturale.
Prin implementarea proiectului, locuitorii vor avea cai de acces imbunatatite si posibilităţi mai mari de practicare a turismului.
Prin implementarea proiectului , se preconizează creşterea numărului de turişti in cele 2 localităţi, in principal prin excursiile organizate de tour-operator.

Prin implementarea proiectului se urmareste crearea Centrului de Informare Turistica in orasul Murfatlar. Astfel prin constituirea centrului de informare turistica calitatea infrastructurii turistice in regiune va creste si astfel se va crea o baza pentru promovarea si cunoasterea resurselor turistice din regiune.

Prin implementarea proiectului se urmareste cresterea numarului de vizitatori atrasi. Numarul turistilor care viziteaza anual Murfatlarul este de aproximativ 500 de turisti romani si 150 de turisti straini. Scopul proiectului este ca numarul sa ajunga la aproximativ 7000 – 8000 de persoane anual (de 5 - 6 ori mai mult) in 3 – 4 ani. Numarul vizitatorilor atrasi va fi raportat de echipele de la centrul turistic precum si de reprezentatii obiectivelor turistice si ale locurilor de cazare.

Grupuri tinta

 • Proprietarii locurilor de cazare si masa si firmele din cele doua localitati
 • Turisti din regiune, din tara si de peste hotare.
 • Tour-operatorii si agentiile de turism.

Locuitorii

Beneficiarii finali ai proiectului vor fi locuitorii si per ansamblu societatea din regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria. Implementarea proiectului va influenta pozitiv pe termen lung mediul de afaceri, ocuparea fortei de munca precum si institutiile educative si culturale din ambele orase. Prin implementarea proiectului, locuitorii vor avea cai de acces imbunatatite si posibilitati mai mari de practicare a turismului.

Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni.